sábado, 26 de noviembre de 2016

Fidel visade att ”Varje autentisk Revolution förmår försvara sig”!Fidel visade att ”Varje autentisk Revolution förmår försvara sig”!

Av Dick Emanuelsson

“Vi tror att denna kontinent i sitt sköte har en varelse som heter REVOLUTION, som är på väg, och obevekligt, genom biologisk, social och lagstiftning om historien, måste födas. Och den kommer att födas i en eller annan form. Förlossningen kan bli institutionell, på ett sjukhus eller i ett hus. Framstående läkare eller barnmorskan är de som kommer att ta barnet i sina händer. Men oavsett vem, blir det förlossning”.

TEGUCIGALPA / 2016-11-26 / Orden är Fidels och han uttalade de till den chilenske journalisten Augusto Olivares under Fidels 1971 i Chile. Olivares stred ända till slutet med president Salvador Allende i Monedapalatset den 11 september 1973, dagen då general Pinochet genomförde den militära statskuppen för att störta vänsterregeringen Allende. Den USA-stödda statskuppen inledde 17 år av terror.

På bilden talar Fidel i Köpenhamn, Danmark, 1995, under ett solidaritetsmöte där även Nelson Mandela skulle framträda men på grund av hälsoproblem avstod. Fidel talade oavbrutet under två timmar om Kubas och folkens kamp i världen mot den så kallade civiliserade och industrialiserade världens utplundring av folk och länder, om Kubas kamp för rätten att bygga sin egen folkmakt utan pekpinnar från de självutnämnda ”demokraterna” i USA, EU, och dess politiska patetiska massmedier.

Kriminell blockad

Trots den mest kriminella blockad som skulle ha störtat vilken ”normal demokrati” som helst, har den kubanska revolutionen visat inte bara styrka att slå tillbaka väpnade interventioner och ekonomiska blockader, utan även gett världen ett bevis på Lenins och Che Guevaras ord om att ”Varje autentisk Revolution för år försvara sig”!

Och det är inte bara fraser utan reell verklighet, trots DN:s och CNN:s intervjuer med jublande före detta Batistaanhängare (diktatorn som störtades 1 januari 1959 i Kuba) i Miami som i sitt irrationella hat inte begriper den kubanska verkligheten.

Kuba bästa landet i Latinamerika att födas i för flickor

Som den senaste rapporten från Rädda Barnen som talar om att Kuba är det bästa landet i Latinamerika att födas i om man är flicka. I världsmåttstock hamnar de kubanska flickorna eller dess stat på 34:e plats, enligt Rädda Barnens utredning ”Till den sista Flickan”. Japan kommer snäppet efter, på 35:e plats. Uruguay, tidigare betraktat som ”Latinamerikas Schweiz” kommer på 77:e plats av listan på 144 länder som toppas av Sverige, Norge och Finland.

Uppgiften kan vara intressant för alla feminister inom vänsterpartiet som är medlemmar i ett parti där partiledaren kallar Kuba för en ”politisk diktatur” och som anser att USA:s demokrati är att föredra framför Venezuelas och än mer Kubas folkmakt.

Det paradoxala är att dessa två nämnda länder är de enda på den amerikanska kontinenten (förmodligen även i världen) där presidenten kan avsättas efter halva mandatperioden. Jämför detta med DN:s ”demokratiska föredöme” USA där Hillary Clinton fick två miljoner röster mer än Donald Trump men där den senare blev president.

Lägre barnadödlighet än USA

Att det lilla landet i Karibien uppvisar en lägre barna- och mödradödlighet än världsmakten USA är ett annat bevis på Revolutionens erövringar. Dessa kan aldrig genomföras med ett ofritt folk. Här i Honduras talar de fattiga med beundran i rösten om den kubanske läkaren eller sjuksköterskan. Den kubanska hälsovårdsbrigaden, som anlände efter orkanen Mitch i november 1998, ger hundratusentals honduraner den rätt som den honduranska staten inte är kapabel att ge sina medborgare, rätten till hälsovård.

Närmare 100.000 fattiga honduraner, inbegripet denne journalist, har fått sina ögon opererade mot starr helt gratis av kubanska ögonläkare i ”Mision Milagro”, Uppdrag Mirakel, en operation och ett mirakel som på den colombianskägda ögonkliniken Santa Lucia här i Tegucigalpa kostar 3.000 dollar, PER ÖGA. De fattiga blir blinda. I hela Latinamerika är det 650.000 som varje år förlorar sin syn på ett öga. De kubanska ögonläkarna reducerar den dramatiska statistik varje år.

Segrade i ”Idéernas Slag”

Medan en liten av hat besatt grupp i Miami nu jublar, kommer miljoner kubaner att följa Revolutionens obestridlige ledare till den sista vilan.

Och medan ingen kommer att minnas de grånade kontrarevolutionärerna i Miami kommer Fidel för alltid vara inskriven i de latinamerikanska och världens folk historia som den man som inte bara talade om ”Idéernas Slag” utan även praktiserade dem under oerhörda svåra förhållanden men som segrade.